Laboratorně pěstované „maso“ produkuje 25x více oxidu uhličitého než tradiční chov zvířat

Laboratorně vypěstované maso

Navzdory tvrzení, že je pro životní prostředí lepší než skutečné maso, produkuje laboratorně pěstované „maso“ 25krát více oxidu uhličitého (CO2) než tradiční chov zvířat, ukazuje nový výzkum.

Laboratorně vypěstované maso

Každý kilogram laboratorně vypěstovaného masa vyprodukuje od 542 liber (246 kg) do 3 325 liber (1 508 kg) emisí CO2, takže je pro životní prostředí čtyřikrát až pětadvacetkrát škodlivější než konvenční hovězí maso.

Proces kultivace a pěstování falešného masa v laboratoři je od „kolébky až po bránu“, jak tomu říkají, energeticky mnohem náročnější než pouhé ponechání skutečných zvířat na přirozených pastvinách, kde se živí trávou a produkují maso přirozeným způsobem.

Laboratorně vypěstované maso je skvělé pro korporace, které ho vyrábějí, a jejich akcionáře, ale není dobré pro přírodní prostředí.

„I když se průmysl s falešným masem prezentuje jako ekologický a udržitelný způsob výživy světa, jeho skutečným záměrem je obnovit globální kontrolu, které dosáhla společnost Monsanto a další díky vývoji patentovaných GMO semen,“ píše Dr. Joseph Mercola.

„Nakonec je laboratorně vytvořené maso pro životní prostředí horší než dobytek a nepochybně zhorší lidské zdraví, stejně jako GMO obilí.“

Tvrzení o „šetrnosti ke klimatu“ u laboratorního masa jsou falešná, založená na myšlenkách a technologiích, které ani neexistují
Hlavním zdrojem emisí CO2 v laboratorně pěstovaném mase jsou procesy „čištění“, k jejichž dokončení je zapotřebí velké množství paliva (fosilních paliv).

„Bakterie použité k výrobě „masa“ uvolňují endotoxiny, které musí být z růstového média odstraněny, jinak se buňky nebudou správně množit,“ vysvětluje Mercola, jak tento proces funguje.

Výzkum laboratorně pěstovaného masa vysvětluje, že ekonomické a ekologické náklady spojené s vytvářením bakterií, nebo jak se říká „farmaceutických výrobků“, jsou velmi vysoké, „protože jsou náročné na energii i zdroje.“

Průmysl výroby falešného masa je také známý tím, že lže o „klimaticky šetrných“ aspektech své technologie, z nichž některé jsou hypotetické a ani neexistují. Průmysl například tvrdí, že hydrolyzát sinic používaný při výrobě falešného masa se může vyskytovat v otevřených betonových rybnících, aby se pak „sklidil, sterilizoval, hydrolyzoval a použil jako médium pro růst živočišných buněk“, ačkoli takový proces vůbec není možný.

„Stručně řečeno, tvrzení, která podporují průmysl pěstovaného masa, jsou falešná, protože představa, že pěstované maso je ekologičtější variantou, je založena na neexistujících technologiích, nikoli na technologiích, které se používají,“ varuje Mercola.

Další lží průmyslu s falešným masem je představa, že přechod na kultivované laboratorní maso pomůže ochladit planetu. Údaje ukazují, že opak je ve skutečnosti pravdou, zejména z dlouhodobého hlediska.

Dále je tu nechutný faktor laboratorně pěstovaného masa, které obsahuje fetální hovězí sérum neboli FBS, růstové médium získané z nenarozených telat, která jsou vyříznuta z dělohy a zbavena krve ještě za života.

„Proto je většina tvrzení o tom, že kultivované maso neobsahuje zvířata nebo že je bez krutosti vůči zvířatům, nepravdivá,“ poznamenává Mercola.

V podstatě všechno, co o svých výrobcích tvrdí průmysl s falešným masem, je falešné, od „přínosů“ pro životní prostředí až po „přínosy“ pro zdraví. Falešné maso existuje ze stejných důvodů jako geneticky modifikované organismy (GMO): aby několik vyvolených velmi zbohatlo a zároveň umožnilo těm samým vyvoleným ovládat dodávky potravin a ztenčit lidské „stádo“ tím, že budou lidi krmit jedem vydávaným za „potravinu.“

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x