Studie potvrdila, že krávy nezpůsobují klimatické změny

Krávy

Nová bombastická studie vyvrátila globalistické tvrzení, že emise z krav způsobují „změnu klimatu“, a zároveň prokázala, že stáda skotu ve skutečnosti snižují hladinu metanu v atmosféře.

V posledních letech nevolené zahraniční organizace, jako je Světové ekonomické fórum (WEF) a Organizace spojených národů (OSN), démonizují zemědělský průmysl a zároveň vyzývají k omezení nebo dokonce zákazu konzumace masa a mléčných výrobků širokou veřejností.

WEF, OSN a zelení politici tvrdí, že metan z dobytka neboli „kravské prdy“ způsobují „globální oteplování.“

Tato takzvaná „ustálená věda“ o údajných emisích dobytka vedla ke zvýšené kontrole zemědělců po celém světě.

Vlády zemí světa na to reagovaly zpřísněním předpisů pro zemědělský průmysl ve snaze zavřít farmy.

Podle údajů Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) pochází 11,1 % celosvětových emisí z živočišné výroby.

FAO v loňském roce vydala zprávu, ve které vyzývá Američany, aby jedli méně masa.

OSN tvrdí, že pokud budou lidé „bojovat proti změně klimatu“ tím, že budou jíst méně masa, sníží se poptávka po kravách.

Pokud bude méně krav, bude podle OSN i méně emisí.

Nový výzkum provedený organizacemi Alltech a Archbold však naznačuje, že tato tvrzení globalistů namířená proti kravám jsou podvodem.

Podle nové studie obviňování krav z emisí metanu ignoruje vztah skotu k půdě.

Výzkumníci zjistili, že pokud by byl pasoucí se dobytek z pastvin odstraněn, emise by ve skutečnosti vzrostly, nikoli klesly.

Kromě snahy přesvědčit lidi, aby změnili svůj jídelníček, abychom se mohli zbavit více krav, se další snahy snaží zaútočit na emise u zdroje.

Nadace Billa a Melindy Gatesových udělila Londýnské společnosti grant ve výši 4,8 milionu dolarů na vývoj plynových masek pro krávy.

Masky jsou podobným konceptem jako technologie zachycování uhlíku.

Další výzkum se zabývá potravinovými přísadami, které se přidávají do krmiva pro krávy.

Bill Gates také prosazuje, aby byly krávy geneticky „modifikovány“, aby se tento program posunul kupředu.

Cílem přísad je snížit množství emisí metanu, které vycházejí ze zvířete.

V Irsku se chovatelé dojnic potýkali s tím, že budou muset zabít velké množství zdravého dobytka, aby splnili cíle WEF v oblasti snižování emisí „Net Zero.“

Dr. Vaughn Holder, vedoucí výzkumného projektu pro výživu hovězího dobytka v Alltechu, a Dr. Betsey Boughtonová, ředitelka agroekologie v Archbold, studovali dopady, které má chov skotu na ekosystém na mokřadní pastvině na ranči Buck Island.

Ranč se nachází asi 150 mil severozápadně od Miami na Floridě.

Výzkumníci zjistili, že 19-30 % emisí metanu pochází od skotu. Zbytek metanu však pocházel z mokřadní půdy.

Pokud krávy odstraníme, zvýšíme tím ve skutečnosti množství metanu, které mokřadní ekosystémy uvolňují, ukázal výzkum.

Globalisté tvrdí, že metan je z hlediska „skleníkového oteplování“ podstatně silnější než oxid uhličitý.

Nicméně metan vydrží jen asi 12 let.

Snížení množství metanu tak může mít podle studie bezprostřednější dopad na oteplování než snížení množství oxidu uhličitého.

Emise z chovu dobytka jsou často démonizovány podobně jako emise z fosilních paliv, poznamenávají vědci.

Když spalujeme fosilní paliva, emise se dostávají do ovzduší. Takže například odstraněním uhelné elektrárny se odstraní zdroj emisí, což způsobí pokles emisí.

„V zemědělství probíhá mnohem složitější proces než v systémech fosilních paliv,“ řekl Holder.

Přežvýkavci, mezi které patří skot a ovce, mají v přední části žaludku velkou komoru, která funguje jako fermentační továrna.

Uvnitř se nacházejí bakterie, kvasinky, houby a další mikroorganismy, které zvířatům pomáhají trávit trávu, kterou lidé nemohou.

Metan je přirozeným odpadním produktem tohoto procesu.

V sérii videí o výzkumu na ostrově Buck Holder vysvětluje, že skot přijímá spoustu rostlin, které lidé nemohou jíst.

Krávy je přeměňují na jedlé bílkoviny, které mohou lidé konzumovat, a zvyšují tak celosvětovou potravinovou bezpečnost.

Zvířata také spotřebovávají velké množství vedlejších produktů, které nelze použít pro lidskou spotřebu.

Například pomerančovou dužinu používanou při výrobě pomerančové šťávy lze zkrmovat hospodářským zvířatům.

Tyto vedlejší produkty lze využít při kompostování, ale kompostování zvyšuje emise pětkrát více než zkrmování dojnicím, uvedl Holder.

Pokud se vedlejší produkty likvidují na skládkách, emise se zvýší 50krát oproti zkrmování dojnicím.

Do krmiva pro krávy je možné přidávat přísady, které produkci metanu potlačí, ale při zhruba 30% potlačení, vysvětlil Holder, se začnou projevovat negativní účinky.

Existují sice některé schůdné strategie snižování emisí pomocí aditiv, ale ty mohou jít jen do určité míry.

Kromě toho je dobytek součástí uhlíkového cyklu.

Pokud studie modelují pouze emise pocházející od zvířat, zbytek ekosystému je ignorován, řekl Holder.

Studie uvádí, že ekosystém absorbuje uhlík v důsledku pobytu zvířat na půdě.

Výzkumné spojenectví mezi společnostmi Archbold a Alltech zvyšuje jejich porozumění tomuto procesu, vysvětlil Dr. Holder.

„Než jsme se spojili se skupinou Betsey Boughtonové, nedívali jsme se na produkci potravin z hlediska ekosystému,“ řekl Holder.

„Takže to opravdu upravilo náš pohled na to, jak velký pohled na tyto systémy potřebujeme, abychom to zvládli.“

Když se dobytek pase na půdě, rostliny dávají přednost růstu kořenů před rostlinnou hmotou nad povrchem.

Čím hlouběji kořeny rostou, tím více uhlíku rostliny do půdy ukládají prostřednictvím procesu fotosyntézy.

Pastva také odstraňuje z pastviny trávy, čímž se snižuje množství odumřelé rostlinné hmoty, která se dostává do půdy a rozkládá se, což rovněž produkuje skleníkové plyny.

„Je to přirozený proces,“ řekl doktor Boughton.

„Neříkáme, že je to špatně. Mokřady jsou dobré. Je to prostě přirozená součást mokřadů.“

Na ranči Buck Island Boughtonová a její tým měřili množství skleníkových plynů vypouštěných na pastvině, na které se nepáslo.

Srovnali je s pastvinou, na které se páslo.

Zjistili, že pastva dobytka ve výsledku slouží jako pohlcovač uhlíku, což znamená, že se množství emisí z této pastviny v porovnání s pastvinami bez krav čistě snižuje.

„Z mého pohledu jde spíše o hodnocení typu proof-of-concept,“ řekl Holder.

„Ukazujeme, že pokud chceme mít slušnou představu o tom, co se v těchto ekosystémech děje a jaké to má dopady na globální oteplování, potravinovou bezpečnost nebo cokoli jiného, musíme sledovat více než jen emise.“

V půdě je podle něj uzamčeno velké množství uhlíku.

Přesný dopad odstranění pastvy z těchto pozemků není zcela znám.

„Je to tak trochu nezamýšlený důsledek, když stáhneme zvířata z půdy a nevíme, jaký vliv bude mít další využití půdy na tyto zásoby uhlíku,“ řekl Holder.

Živočišný průmysl se již dlouho domnívá, že je ve snaze zastavit „změnu klimatu“ nespravedlivě démonizován.

Výzkum provedený organizacemi Alltech-Archbold ukazuje, že zemědělci mají pravdu a globalistický narativ není nic jiného než podvod.

Tato zpráva přichází poté, co nedávná recenzovaná studie poskytla přesvědčivé vědecké důkazy prokazující, že emise oxidu uhličitého (CO2) v zemské atmosféře nemohou způsobit „globální oteplování.“

Dr. Jan Kubicki vedl skupinu světoznámých Polských vědců, kteří zkoumali vliv nárůstu emisí CO2 na globální teploty Země.

Nejenže však zjistili, že vyšší množství CO2 nezpůsobuje žádný rozdíl, ale také prokázali, že prostě není možné, aby zvýšení oxidu uhličitého způsobilo zvýšení teploty.

Kubicki a jeho tým nedávno publikovali tři studie, z nichž vyplývá, že zemská atmosféra je již „nasycena“ oxidem uhličitým.

Toto nasycení znamená, že ani při výrazně zvýšeném množství CO2 nezpůsobí tento „skleníkový plyn“ zvýšení teploty.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] post Studie potvrdila, že krávy nezpůsobují klimatické změny first appeared on Akta […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x