KONEC MASA: Korporace a vlády připravují budoucnost, která nebude zahrnovat přírodní živočišné maso

KONEC MASA

Korporace a vlády pracují ruku v ruce, aby využily pokroky v biotechnologiích a umožnily mocným zájmovým skupinám kontrolovat dodávky potravin, experimentovat s lidskou genetikou a manipulovat s populací na buněčné úrovni.

KONEC MASA

Tyto pokroky v biotechnologii jdou nad rámec genetického inženýrství osiv, které se v posledních dvou desetiletích stalo běžnou součástí dodávek potravin.

Nyní korporace a vlády pracují na budoucnosti, která NEZAHRNUJE přírodní živočišné maso. V současné době probíhají četné experimenty s mRNA v hovězím, drůbežím a vepřovém mase. Kromě toho existují globální plány na přísné omezení dostupnosti masa prostřednictvím daňových systémů, uhlíkových daní, nátlakových značek, zemědělských dotací a obchodních zákonů. Konzumace masa je pranýřována za to, že významně přispívá ke „změně klimatu“ a ničení planety. Objevují se dokonce výzvy k úplnému zákazu konzumace masa.

Po celém světě se připravuje plán na kontaminaci, zákaz a snížení dostupnosti masa
Deník Guardian v září 2019 napsal: „Advokát Michael Mansfield navrhl, že bychom měli mít nové zákony proti ekocidě – praktikám, které ničí planetu – a že by se podle nich mohlo zaměřit i na maso. ‚Myslím, že když se podíváme na škody, které konzumace masa způsobuje planetě, není absurdní si myslet, že se jednoho dne stane nezákonnou,‘ řekl.“

Výzkum, který v roce 2018 zveřejnila Oxfordská univerzita, tvrdí, že produkce masa a mléčných výrobků je zodpovědná za 60 % emisí skleníkových plynů produkovaných zemědělským sektorem, a ničí tak planetu. Zpráva vytýkala dobytčím rančům, že spotřebovávají až 83 procent dostupné zemědělské půdy, zatímco lidské stravě přinášejí jen velmi malý užitek.

Maso je však důležitým zdrojem výživy a stalo se evolučním zdrojem obživy lidstva. Dr. Adegbola Adesogan, ředitel Institutu globálních potravinových systémů Floridské univerzity, napsal o významu potravin živočišného původu v lidské stravě.

„Dietní doporučení vyřadit z jídelníčku potraviny živočišného původu ignorují jejich význam,“ napsal Dr. Adesogan. „Potraviny živočišného původu jsou lepší než potraviny rostlinného původu, protože současně dodávají několik biologicky dostupných mikroživin a vysoce kvalitních makroživin, které jsou důležité pro růst a kognitivní vývoj.“ Poukázal na výzkum vysvětlující význam masa v evolučních stravovacích vzorcích člověka v průběhu historie. „Výzkumníci vysvětlují, že maso nabízí zdroj vysoce kvalitních bílkovin a živin, které není vždy snadné získat při bezmasé stravě a které jsou v globálních populacích často suboptimální nebo nedostatečné,“ řekl.

Rostlinné „maso“ a další syntetické látky neposkytují dostatečnou výživu vhodnou pro trávení a metabolismus
V současné době se pracuje na mnoha projektech falešných potravin a investicích do syntetického masa. Impossible Burger obsahuje bílkovinu zvanou sójový leghemoglobin (zkráceně SLH), získávanou z geneticky modifikovaných (GM) kvasnic. Studie ukazují, že tato bílkovina se špatně metabolizuje a způsobuje přibývání na váze, záněty, onemocnění ledvin a chudokrevnost.

Rostlinné maso navíc neobsahuje esenciální aminokyseliny, které tělo potřebuje, a může obsahovat antinutrienty, které brání tělu vstřebávat minerály, jako je železo a zinek. Přírodní živočišné maso je více než jen součet jednotlivých živin a je navrženo tak, aby se začlenilo do lidského trávení a metabolismu. Lidé, kteří jedí bezmasou stravu, se snaží do těla doplnit a metabolizovat to, co tělo potřebuje, včetně vitaminů skupiny B (zejména B12), retinolu, omega-3 mastných kyselin s dlouhým řetězcem, železa, zinku, taurinu, kreatinu a karnosinu.

Neexistují žádné výzkumy, které by potvrzovaly výživové výhody kultivovaného, laboratorně pěstovaného masa. Ve studii „Úloha masa v lidské stravě: evoluční aspekty a výživová hodnota“ se vědci vyslovují proti celosvětovému spiknutí, jehož cílem je z ekologických důvodů eliminovat konzumaci masa.

„Jako potravinová matrice je maso více než jen součtem jednotlivých živin. Navíc může v rámci matrice stravy sloužit jako klíčová potravina při dietních intervencích zaměřených na zlepšení výživového stavu, zejména v regionech, které jsou silně závislé na základních obilovinách,“ napsali vědci. „Snahy o snížení celosvětového příjmu masa z ekologických nebo jiných důvodů nad kritickou hranici mohou bránit pokroku ve snižování nedostatečné výživy a účinků, které má na fyzické i kognitivní výsledky, a tím brzdit hospodářský rozvoj.“

Skutečné problémy s dnešním zásobováním masem souvisejí s továrním chovem a nadměrným používáním antibiotik. Pokud by se regenerativní zemědělské postupy a permakultura podporovaly více než tovární zemědělství, mělo by to přínos jak pro životní prostředí, tak pro lidské zdraví. Půda by se regenerovala, rozmanitost rostlin by vzkvétala a zvířata by mohla žít zdravý život a poskytovat rostoucí populaci zdroje masa s vysokým obsahem živin.

Existují způsoby, jak chránit životní prostředí, zdraví zvířat a podporovat výživu a prevenci nemocí pro lidi, ale tato řešení nejsou zvažována ve velkém měřítku. Místo toho je maso jako takové očerňováno, kontaminováno pokusy s mRNA a omezováno. Zatímco korporace a vlády předstírají, že zachraňují planetu, budou pokračovat v drancování přírodních zdrojů planety, protože se snaží přetvořit samotný život a získat větší zisk a kontrolu nad dodávkami potravin.

Prosím, lajkujte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x