Ukrajinská představitelka přiznala, že lhala o masovém znásilňování ze strany Rusů

Lyudmila Denisova

Vrcholná ukrajinská představitelka, která byla propuštěna kvůli šíření dezinformací, přiznala, že lhala o tom, že Rusové páchají hromadná znásilnění, aby přesvědčila západní země, aby na Ukrajinu poslaly další zbraně.

Lyudmila Denisova

Bývalá ukrajinská parlamentní zmocněnkyně pro lidská práva Ljudmila Denisová byla odvolána ze své funkce po hlasování o nedůvěře v ukrajinském parlamentu, které proběhlo poměrem hlasů 234 ku 9.

Poslanec Pavlo Frolov konkrétně obvinil Denisovovou z šíření dezinformací, které „Ukrajině jen škodí“, a to v souvislosti s „četnými detaily o ‚nepřirozených sexuálních deliktech‘ a sexuálním zneužívání dětí na okupovaných územích, které nebyly podloženy důkazy.“

V rozhovoru, který zveřejnil jeden ukrajinský zpravodajský server, Denisovová přiznala, že její nepravdy dosáhly zamýšleného cíle.

„Když jsem například vystupovala v italském parlamentu ve výboru pro mezinárodní záležitosti, slyšela jsem a viděla jsem takovou únavu z Ukrajiny, víte? Mluvila jsem o strašných věcech, abych je nějak dotlačila k tomu, aby přijali rozhodnutí, která Ukrajina a ukrajinský lid potřebuje,“ řekla.

Denisová poznamenala, že italské Hnutí pěti hvězd bylo původně „proti poskytnutí zbraní, ale po jejím projevu jeden z vůdců strany… řekl, že nás podpoří, a to i poskytnutím zbraní.“

Navzdory tomu, že její tvrzení o masovém znásilňování byla nepravdivá, byla opakovaně rozšiřována staršími médii, jako jsou CNN a Washington Post.

„Média rychle zveřejnila tvrzení této ženy, ale nemohla se zabývat opravou záznamu,“ píše Chris Menahan.

V průběhu války se skutečně objevilo nespočet otevřených hoaxů a lží, u nichž byla takzvaná „kontrola faktů“ nápadná svou absencí.

Patří k nim únik radiace v obléhaných jaderných elektrárnách, o němž se ukázalo, že k němu nedošlo, naprosté dezinformace médií o tom, co se stalo na Hadím ostrově, „hoax o kyjevském duchovi“ a také „útok“ na památník holocaustu, který se nikdy nestal.

Zdroj

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x